Handige weetjes

Auto vignet

Het is in Tsjechie verplicht om bij gebruikmaking van de autosnelwegen een auto-vignet te bezitten en deze te hebben op de voorruit van de auto.
Uitgebreide informatie is te vinden onder de pagina Autovignet Autovignet.

 

Geld en pinnen.

Tsjechië is wel lid van de EU echter is nog niet toegetreden tot het monetaire fonds van de Eu. Vandaar ook dat in Tsjechië betaald wordt met de Tsjechische kroon. 1 euro is ong. 27 kronen (dit is afhankelijk van de dagkoers) Pinnen in Tsjechië is bijna overal mogelijk. Contant geld opnemen is het voordeligste door bij een bankautomaat te pinnen. In Pocatky zijn twee bankautomaten voorhanden om contant geld te pinnen.

Om het makkelijker te maken klik op de button voor een omreken module

Omreken module

 

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg staat in heel Tsjechië op een hoog niveau. Met onze gasten zijn wij aangewezen op hetZiekenhuis in Pelhrimov. En voor de dagelijkse gezondheidszorg is er in Pocatky een huisartsenpost die wel vrij uitgebreid is, ze kunnen er o.a. zelf röntgenfoto’s maken van arm en been letsels.

Verder is er in ons dorp (Pocatky) een ambulance gestationeerd welke 24 uur per etmaal is bezet met een chauffeur, verpleeg(st)er en altijd een arts.  In alle voorkomende gevallen bieden wij aan om mee te gaan naar arts- of ziekenhuis bezoek vanwege eventuele hulp bij het vertalen.

Verder is het erg handig om je verzekering pasjes mee te nemen deze moeten wel voorzien van het  Euro logo. Je kunt deze pasjes kosteloos aanvragen bij je zorgkosten verzekeraar vraag dan naar de EUROPEAN HEALTH INSURANCE CARD.

Verder is er op de receptie van het vakantiepark een AED apparaat aanwezig