Auto vignet

Het is in Tsjechië verplicht om bij gebruikmaking van de snelwegen een digitaal voertuig vignet te bezitten.

Met ingang van 2021 zullen de bekende ruit vignetten vervallen. Het is vanaf die datum alleen nog mogelijk dit digitaal  te regelen.

Je kunt het ook door ons laten verzorgen door het onderstaande formulier in te vullen en te verzenden.

Bestel hier je auto vignet

 

Belangrijke details:

Het rijden zonder  het digitale vignet  op alle autowegen is strafbaar en de minimale boete bedraagt 5000 kronen ( circa € 185)* en dient direct aan de politie te worden voldaan. Bij een eventuele rechtszaak kan de boete oplopen tot 100000 kronen ( € 4000)*

De controle van het vignet bezit is geheel digitaal met gebruik van camera’s die boven de wegen zijn aangebracht. Om nu goed voorbereid de vakantie te beginnen is het mogelijk om vooraf in het bezit te komen van het digitale vignet. Als je van deze Fontana service gebruik wilt maken kun je het benodigde digitale vignet bij ons bestellen door het bestelformulier auto vignet in te vullen en te verzenden. Let op wel kenteken van het voertuig te vermelden.

Dit formulier is te vinden aan deze linkerzijde van deze pagina waarop ook de prijzen zijn vermeld. Wij zorgen dan dat het digitale vignet en bevestigen dit per e-mail.