Veilig reserveren op Camping Fontana

In deze periode hebben wij veel aanvragen om te reserveren op Fontana met daarbij de vraag hoe Fontana omgaat met reserveringen in Corona tijd. Deze vragen waren wij voor ons aanleiding om te kijken wat wij daarin zouden kunnen betekenen.

Het vorige jaar hebben wij al direct in April aan onze gasten die een reservering voor het seizoen 2020 hadden gemaakt aangegeven dat in het geval van het niet door kunnen gaan van de vakantie wij een Voucher zouden verstrekken voor het betaalde bedrag. Bij een boeking in 2021 of 2022 zouden wij het voucher bedrag voor 100 % in mindering brengen op de nieuwe reservering. Vakantie houden in het hoogseizoen was mogelijk en kon men dus komen, echter veel gasten verzochten ons om een voucher omdat zij redenen hadden om in Nederland te blijven.

Ook dit jaar zullen wij het voucher systeem toepassen indien Corona opnieuw spelbreker wordt . Daarnaast hebben wij ook een nieuwe module ontwikkeld i.v.m. annulering. Hierbij is het mogelijk om bij deelname in het annuleringsfonds een uitkering te krijgen. Op onze website is bij de button boekingsformulier een sub pagina voorwaarden toegevoegd.

Hieronder geven uitleg van deze nieuwe module in het annuleringsfonds.

Met ingang van 15 januari 2021 kun je bij een nieuwe reservering deelnemen in het annuleringsfonds met als uitbreiding de nieuwe corona toevoeging. Voor oude reserveringen van 2020 waar een voucher voor is verstrekt is deze module niet van toepassing.

Coronavirus

In het geval van coronavirus tijdens de data van uw vakantie, ontvangt u een terugbetaling vanuit het annuleringfonds minus een eigen risico van 20% van de huursom in de volgende gevallen:

  • U of één van uw medereizigers is getroffen door het coronavirus (op vertoon van een medische verklaring) waardoor de gereserveerde vakantie niet kan door gaan.
  • U bevindt zich in een gebied, dat in loc down is tijdens de data van uw verblijf, waardoor u niet naar de camping kunt gaan
  • De camping ligt in een gebied, dat in loc down is tijdens de data van uw verblijf
  • U moet in quarantaine, wanneer u gaat naar/of terugreist vanuit de regio waarin de camping zich bevindt
  • De camping komt te liggen in een regio, waarvoor de overheid een oranje of rood reisadvies heeft gegeven tijdens de data van uw verblijf. (Nederland/ Duitsland en Tsjechië)